Koffie Masterclass

Onze koffie trainingen

Wil jij aan de slag als Barista of ben je een enorme koffieliefhebber en wil je graag je kennis uitbreiden? Dan leg je met de SCA Barista Skills Foundation training een gedegen basis voor je verdere carrière in de koffie! Tevens is onze training SVH erkend. Deze dag bestaat voor het grootste deel praktijk, maar een deel theorie mag ook niet ontbreken. Daarin leggen we je onder andere de verschillen in koffiebonen, de werking van extractie en welke systemen er zijn om espresso te maken uit. Door veel te proeven leer je het verschil herkennen tussen zuur, bitter, sterk en slap. In het praktijkdeel ga je zelf aan de slag met de espressomachine. Ook komt hygiëne op de werkplek aan bod. Kortom, een dag boordevol achtergrondkennis, maar vooral veel oefenen en experimenteren met koffie!

 

Voor wie?

De koffie workshop basis barista duurt 3 uren, daarbij de basis technieken van de machine voorbijkomen, uiteraard gaan we heel veel koffies maken en proeven. De workshop is voor koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, barmedewerkers, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen. Deze training is ontwikkeld om de basis vaardigheden van een barista te introduceren aan mensen die nog geen barista trainingen gevolgd hebben.

Koffie Workshop
Koffie Workshop

SCA Barista Skills

Een barista is de persoon die in de horecagelegenheid de verantwoordelijkheid heeft voor de espressomachine. Hij of zij kan deze machine en de daarbij behorende koffiemolens zo bedienen dat deze te allen tijde de heerlijkste koffiedranken produceert.

Herken je jezelf in deze omschrijving of wil je graag barista worden dan is het SCA Barista Skills programma voor jou het juiste trainingsprogramma. In de drie trainingen, Barista Skills Foundation, Intermediate en Professional maak je kennis met het vak barista, ga je de aangeleerde handelingen analyseren en creëer je uiteindelijk een volledig begrip van de bereiding van koffie.

Je hoeft geen ervaring te hebben om met de Barista Skills Foundation starten. Heb je wel al ervaring dan is deze training voor jou een goede training om al de door jou aangeleerde handelingen te toetsen op de effiëncy, gastvrijheid en hygiënestandaarden van de SCA.

Werk je al langer met Specialty Coffee en kan je de machine en molen zo instellen dat je een goede espresso en cappuccino kan bereiden, dan is het mogelijk om direct in te stappen in de SCA Barista Skills Intermediate training.
 

SCA Brewing Training

De aandacht voor filterkoffie in de horeca neemt toe. Met verschillende filter-zetmethoden kunnen we meer alternatieven bieden dan die koffie gemaakt met het espressoapparaat. Maar welke zetmethodes passen het beste bij jouw zaak?

Al sinds de ontdekking van koffie wordt er gezocht naar het verkrijgen van de beste smaken uit de koffieboon. Dit resulteert in vele zetwijzen, waaronder cona, chemex, cafetiere. De SCA Brewing trainingen zijn dé gelegenheid inzicht te krijgen in de diversiteit van deze methoden en hoe je de lekkerste smaken in je kopje kan toveren.

In de drie trainingen, Brewing Skills Foundation, Intermediate en Professional maak je kennis met het vak, ga je de aangeleerde handelingen analyseren en creëer je uiteindelijk een volledig begrip van de bereiding van (filter-) koffie.

Je hoeft geen ervaring te hebben om met de Brewing Skills Foundation starten, liefde voor koffie is een pré.
 

Neem direct contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken » 

Vraag vrijlblijvend naar de volgende trainingen:

  • SCA Roasting - Leer je eigen koffie te branden
  • SCA Sensory - Leer de verschillende smaken van de koffie kennen
  • SCA Green Coffee - Koffieproductie & Koffiehandel
Koffie Workshop

Offerte: Koffie Workshop (NL & BE)

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw evenement of beurs? Neem dan direct contact met ons op!

Ontmoet ons team

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor op uw evenement?
Neem dan direct contact met ons op!

Vraag direct een offerte aan!
Gratis offerte aanvragen

Ontvang gratis een vrijblijvend advies. Om u zo goed als mogelijk tot dienst te kunnen zijn dienen alle velden in dit formulier ingevuld te worden. 

Spoed offerte aanvragen

Wilt u binnen 5 werkdagen gebruikmaken van de diensten van SHAKE IT? Vul dan snel onderstaand formulier in! We nemen op werkdagen binnen een half uur contact met op om uw wensen door te spreken.